Mam pytanko. Na pewno część z Was ma już "dłubnięte" swoje 1.9 TDI. Gdzie robiliście te modyfikacje (zmiana programu, chip itd). Czy w okolicy jest jakiś warsztat godny polecenia?
[O2] Radio przestało działać
Zwiń
X
-
[O2] Radio przestało działać
Witam, właśnie przytrafił mi sie moim zdaniem dziwny przypadek. podjechałem do sklepu i radio działało. wróciłem ze sklepu wsiadam do auta wkładam kluczyk przekrecam i słysze asystenta parkowania ale go nie widze. znaczy wyswietlacz radia nie dziala, nie działa równiez samo radio. oczywiście sprawdzilem bezpiecznik i jest on ok. nie wiem co mogło spowodaowac taką usterkę. mam OII z 2005 roku a radio to stream...pomocy!!
pozdrawiamByło 105... jest 140 i 307 Nm
-
-
Spróbuj wypiąć zasilanie z tyłu radia, może taki "hardreset" pomoże. Jak nie to trzeba by zmierzyć, czy do kostki radia wogóle dochodzi zasilanie; nie wiem czy przy braku sygnału CAN na złączu radia jest ono martwe, ale też jest taka możliwość...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nawet jeśli nie ma CANa to radio się powinno włączyć z przycisku. Jeśli dobrze pamiętam to oprócz bezpiecznika w skrzynce, każde radio ma mały bezpiecznik, który widać po odpięciu wtyczki zasilającej. Pierwsza i podstawowa sprawa to zasilanie. Od sprawdzenia tego bym zaczął. Sprawdź miernikiem czy na obu kablach we wtyczce jest +12V i czy bezpiecznik w radiu jest OK.
Komentarz
-
-
ok, dziekuje bardzo za podpowiedz...zobacze jak mi to pojdzie. jakby co bede pisał i pytał..
[ Dodano: Sro 21 Sty, 09 13:11 ]
Dziekuję wszystkim za pomoc ....rozebrałem radio wg wskazowek "AdamB" wyjąłem kostkę sprawdziłem bezpiecznik i o dziwo był caly, ale i tak wymienilem go na inny. poskladalem wszystko do kupy i DZIAŁA!!!
Było 105... jest 140 i 307 Nm
Komentarz
-
Komentarz